Zinken regenpijp

De meest voorkomende regenpijpen in Nederland zijn gemaakt van PVC, wat een prima materiaal is. Zeker als deze in de kleuren van het huis zijn meegeschilderd, kunnen regenpijpen van PVC er goed uitzien. Echter, als u wilt gaan voor een deftigere uitstraling zijn zinken hemelwaterafvoeren een uitstekende keuze. Zinken regenpijpen zijn ware eyecatchers bij monumentale, oudere woningen. Zeker in combinatie met een oud-hollandse vergaarbak. Ook bij de modernere woning kan een zinken regenpijp net die finishing touch geven, waar u naar op zoek bent.

Bovendien heeft de zinken buis een levensduur van meer dan 40 jaar, waardoor dit materiaal ook vanuit ecologisch oogpunt een goede materiaalkeuze is. Omdat oppervlaktekrassen zich herstellen door de vorming van patina gaan zinken onderdelen extra lang mee. Daarbij zorgt corrosie voor een karakteristieke uitstraling. Dankzij de bijzondere uitstraling en diverse kleurmogelijkheden is zink voor vele woningen een topkeuze. Kortom, wat zijn nu de voordelen van een zinken regenpijp?

  • Prettig verwerkbaar;
  • Onderhoudsarm;
  • Duurzaam;
  • Karakteristiek

Zinken regenpijp monteren

Bent u benieuwd hoe het monteren van een zinken regenpijp in zijn werk gaat? Wij leggen het u uit. Wanneer wij de opdracht krijgen om de bestaande PVC-hemelwaterafvoeren te vervangen voor de zinken variant, beginnen wij bij het zorgvuldig verwijderen van de bestaande PVC-buis en de bevestigingsbeugels. De PVC-buis wordt strak boven het straatwerk doorgezaagd, zodat wij niet onnodig het straatwerk open hoeven te leggen. Van hieruit boren wij het nieuwe bevestigingsmateriaal in de muur dat speciaal bestemd is voor de zinken regenpijp.

Op de bestaande PVC-buis, die vlak onder het straatwerk ligt, plaatsen wij een zinken verbindingsstuk, zodat het PVC niet meer zichtbaar is. Hierna plaatsen wij zinken wrongen om de nieuwe zinken regenpijp en plaatsen wij deze in de net bevestigde beugels. Eventuele hulpstukken, zoals bochten en vergaarbakken, plaatsen wij op maat, zodat deze aan de bovenzijde netjes aangesloten is op de afvoer van het dak of dakgoot.

zinken regenpijp

Zinken regenpijp vierkant en rond

De zinken regenpijp is niet alleen verkrijgbaar in de standaard, neutrale ronde of vierkante uitvoering. Naast het walsblanke uiterlijk van de zinken regenpijp is een breed scala aan kleuren van procesmatig gepatineerd titaanzink beschikbaar. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Zinken regenpijp offerte aanvragen

Zou u een offerte voor een zinken regenpijp willen aanvragen? Zodra u ons contactformulier invult in lijn met uw wensen, komen wij ter plaatse op locatie wanneer dit voor u uitkomt. Op dat moment zullen we de werkzaamheden en uw wensen bespreken. Wanneer wij alle informatie verzameld hebben, verwerken wij dit tot een vrijblijvende offerte op maat.

Zinken regenpijp in Den Haag, Westland en omstreken

Wij zijn over het algemeen werkzaam in regio Westland, Haaglanden, Midden-Delfland, Rotterdam, Zoetermeer en omstreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *