Daklekkage opsporen

Een daklekkage is vaak te herkennen aan gele kringen of schimmelvorming op het plafond of de muren. Onderneem in dit geval direct actie om verdere schade te voorkomen. Lekkage en vochtschade kunnen grote gevolgen hebben voor de constructie van uw pand. Denk hierbij aan het dakbeschot en de binten die door het vocht zullen rotten. Te laat actie ondernemen kan onnodig hoge kosten met zich meebrengen. Idealiter bent u er op tijd bij, zodat de schade beperkt blijft. Twijfel daarom niet om contact met ons op te nemen, zodat wij de daklekkage op tijd kunnen verhelpen. Benieuwd hoe u een daklekkage kunt opsporen of hoe u een daklekkage kunt verhelpen, lees verder.

Daklekkage verhelpen

Allereerst is het van belang om een vakman in te schakelen in het geval van een daklekkage, zodat het probleem snel en vakkundig kan worden opgelost. Wel kunt u alvast zelf opsporen waar de lekkage zich bevindt. Dit kan het verhelpen van de daklekkage versnellen. Bovendien kan het zoekproces veelal worden versneld als wij zo veel mogelijk informatie over de daklekkage van u ontvangen, voordat wij het dak opgaan om het lek te vinden. Dergelijke waardevolle informatie kan gaan over bepaalde weersomstandigheden waarbij de daklekkage zich voordoet. Zo kan het zijn dat de daklekkage voor u alleen merkbaar is wanneer de wind in een bepaalde richting staat of bij harde regen.

daklekkage opsporen en verhelpen

Daklekkage kosten

Bij Brouwer Dakdekkers houden wij van duidelijkheid vooraf en hanteren wij een vast tarief voor het verhelpen van de daklekkage. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Wij komen op afspraak bij u ter plaatse met een volledig ingerichte bedrijfsbus, zodat wij uw daklekkage direct kunnen opsporen en repareren met de juiste materialen. Als – naast (nood)reparatie – een duurzame oplossing nodig is die niet direct uitgevoerd kan worden, versturen wij u hierover een vrijblijvende offerte, indien gewenst. Zo zit u in ieder geval droog en helpen wij u hierna ook graag met een duurzame aanpak. Voor meer informatie over de tarieven en voorwaarden, kunt u ons contactformulier invullen.


Daklekkage en de verzekering

Of uw verzekeraar de schade van een daklekkage vergoedt, is erg afhankelijk van uw polis. In veel gevallen wordt de vervolgschade wel vergoed, maar de kosten van het verhelpen van de daklekkage niet. Bij stormschade wordt de reparatie vaak wel vergoed. Wanneer u ons inschakelt voor het verhelpen van de lekkage, maken wij bij het opsporen van de daklekkage uitgebreid foto’s van de oorzaak. Deze foto’s kunnen eventueel ingediend kunnen worden bij uw verzekeringsmaatschappij. Ons advies; neem contact op met uw verzekeraar om erachter te komen wat wordt vergoed in het geval van een daklekkage.

Oorzaken daklekkage

Zoals het gezegde al aangeeft: ‘water kruipt waar het niet gaan kan’.  Voor daklekkage is dan ook geen eenduidige oorzaak aan te wijzen. In 90% van de gevallen ligt de oorzaak in de details van het dak. Denk hierbij aan een lekke afvoer of de dakbedekking die in de loop der jaren is losgetrokken uit de daktrim. Ook kan daklekkage worden veroorzaakt door een scheurtje in het lood of een poreuze muur waarbij geen spouwlood is aangebracht. Het is daarom vaak lastig om daklekkage zelf te kunnen opsporen. Wij doen dit graag voor u. De kern van het probleem kan zich meters ver van de plek van de daklekkage bevinden, omdat het water zich veelal een weg baant door de constructie. Juist daarom komt onze jarenlange ervaring van pas en kijken wij altijd “verder dan ons neus lang” is, waardoor wij het probleem in veel gevallen snel kunnen lokaliseren en de daklekkage kunnen verhelpen.

Daklekkage voorkomen

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Toch wordt vaak onderschat hoe belangrijk het is om uw dak(goot) te onderhouden, terwijl het dak een van de belangrijkste onderdelen van uw woning is. Daarom voeren wij voor verschillende vve-verenigingen en woningeigenaren jaarlijks onderhoud uit. Tijdens het uitvoeren van onderhoud controleren wij  de zwakke plekken in een plat dak en lopen wij het pannendak na. Zelf kunt u daklekkage voorkomen door platte daken en dakgoten jaarlijks te ontdoen van blad en mos. Zou u uw dak ook jaarlijks willen laten inspecteren door een expert? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Daklekkage? Brouwer Dakdekkers in uw regio

Wij zijn werkzaam in de regio Westland, Midden-Delfland, Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *