Geschiedenis Brouwer Dakdekkers

In 1963 startte Henk Brouwer zijn Loodgietersbedrijf in Honselersdijk met een startkapitaal van 500,- wat hij destijds leende van zijn schoonvader Toon Burgersdijk. Na een paar maanden wist de goedlachse Henk het vertrouwen van de Westlanders voor zich te winnen en kreeg veel werk van Woningcorporatie Naaldwijk (later Vestia). Van Directeur Groenveld en rechterhand Wil van Dijk kreeg Henk het loodgieters-onderhoud van alle huurhuizen in Honselersdijk, Maasdijk en Naaldwijk. Henk kreeg het nog drukker door de aanvragen van gaskachels, hierdoor zette hij een voorkamer aan de Willem v/d Potstraat in Honselersdijk helemaal vol met modellen gaskachels, deze kon hij dan laten zien aan zijn klanten. Omdat Henk als service het koperen gaspijpje oppoetste, liep het storm en de ene naar de andere gaskachel moest geplaatst worden. Hierdoor moest Henk meer personeel aannemen waardoor de zaak uitbreidde tot 5 man sterk.

Toon Brouwer volgende zijn vader in 1985 op en bleef loodgieterswerk en dakwerk uitvoeren, ook bleef hij CV’s plaatsen. Door de drukte kwamen er mensen bij en werden er ZZP’ers ingehuurd, waaronder Eelco Bustin die het dakwerk ging oppakken. Deze samenwerking liep zo goed dat in 2008 besloten werd om de krachten te bundelen als BrouwerBustin. Er werd een nieuw pand gekocht in Wateringen om zo gezamenlijk met +/- 30 man personeel verder te gaan. Het klantenbestand groeide en ondanks de crisis ging het erg goed. Maar om een bedrijf te leiden met 30 man waren de eigenaren bezig met zaken waar ze beide niet gelukkig van werden. Klanten zagen hen te weinig omdat er te veel kantoorwerk moest worden gedaan. In augustus 2017 is daarom besloten om weer apart verder te gaan.  

Toon Brouwer heeft de Loodgieters-afdeling toen overgedragen aan Installatiebedrijf van Dijk Brouwer bv te Maasland en is samen met zijn zoons Jack en Wesley Brouwer Dakdekkers gestart.

Bussen Brouwer Dakdekkers Wateringen

Contactformulier